Not your average white….

Construction began on this kitchen in January 2020 and after being placed under strict stay at home orders in PA, this fabulous renovation is finally complete.

One of the biggest changes to the space was utilizing the extra square footage from the large walk-in pantry. By removing the wall separating the two rooms we not only gained a larger footprint but also another window. The added square footage allowed for a nine foot island with seating and tons of storage.

Another big update was replacing the terra-cotta tile with hardwood to match the rest of the first floor. Continuous flooring creates an open feel and makes for an easy transition from room to room.

Decorative details like wainscoting on a blank wall, crown molding to match the cabinetry, and beautiful Roman shades in both the prep and dining area really brought this space together.

The light is the most transformative part of this new kitchen. Removing the old pantry wall gave us another double window, allowing a great deal of natural light. Plus, the addition of inner and under cabinet lighting along with decorative lanterns above the island, gave this space the modern update that it needed.

Even though this renovation took a little longer than originally expected, my clients are very happy and have already started entertaining family.

Sitting Pretty

This sitting room was so much fun to decorate because it already had elements like custom wainscoting, eleven foot ceilings, and an open floor plan that helped to add interest and light to the space.

The starters for this design concept were the window panels, oriental carpet, and antique hutch. Incorporating existing pieces into a new design not only offers a direction but also allows me to be more creative and work with what I have.

After

Before

The first thing I did was to update the existing panels by adding a 5” decorative tape on the leading edge of each. The tigers worked perfectly with the Kravet panel fabric and gave the windows that WOW factor. The cornice layout was tricky but we were able to fit four full tigers in by using the return to the wall. This window treatment set the tone for this room and later for the entire first floor.