Blue Bliss

Clients often tell me they don’t know what they want but this mother of three knew exactly what she wanted in her new kitchen. A double oven, a large refrigerator, lots of storage, and a big island with seating.

Once the floor plan and cabinet design with Glenbrook Cabinetry were ironed out, we set out to look for the necessities like appliances, hardware, and backsplash. The GE cafe in white with sleek hardware options was a great way to modernize this new kitchen. White quartz countertops and white wall cabinets were offset by a beautiful blue island as well as brass accents throughout.

Blue bliss herringbone tiles are framed by a brass pencil liner.
Lots of additional storage in these twin pantries.

Now, this kitchen checks all the boxes for this young family. It has tons of storage, lots of cooking and prep space, a plethora of seating and most of all a classic look that will keep it relevant for years to come.

Not your average white….

Construction began on this kitchen in January 2020 and after being placed under strict stay at home orders in PA, this fabulous renovation is finally complete.

One of the biggest changes to the space was utilizing the extra square footage from the large walk-in pantry. By removing the wall separating the two rooms we not only gained a larger footprint but also another window. The added square footage allowed for a nine foot island with seating and tons of storage.

Another big update was replacing the terra-cotta tile with hardwood to match the rest of the first floor. Continuous flooring creates an open feel and makes for an easy transition from room to room.

Decorative details like wainscoting on a blank wall, crown molding to match the cabinetry, and beautiful Roman shades in both the prep and dining area really brought this space together.

The light is the most transformative part of this new kitchen. Removing the old pantry wall gave us another double window, allowing a great deal of natural light. Plus, the addition of inner and under cabinet lighting along with decorative lanterns above the island, gave this space the modern update that it needed.

Even though this renovation took a little longer than originally expected, my clients are very happy and have already started entertaining family.