Birds of a feather play together

At one time, this room was a great space for girls to play dress up, do arts and crafts, build legos and play games. Now that they are transitioning out of traditional playtime, this large room can serve another purpose.

Beautiful Matouk bedding with a custom headboard in Schumacher fabric.

My client was interested in upgrading to a guest room for family. It already has a bathroom and closet. We halved it to allow a place for sleeping and lounging. The seating area still allows the girls to have a recreation area when guests aren’t visiting.

The Schumacher fabric is a great complement to the purple polka dot valences that are to remain in the room. A custom headboard, embroidered bedding, and bedskirt give this room a little sophistication and make it feel more like a guestroom.

While this updated space, it is still decorated with their adorable artwork, now it is a more “grown up” room.

Sitting Pretty

This sitting room was so much fun to decorate because it already had elements like custom wainscoting, eleven foot ceilings, and an open floor plan that helped to add interest and light to the space.

The starters for this design concept were the window panels, oriental carpet, and antique hutch. Incorporating existing pieces into a new design not only offers a direction but also allows me to be more creative and work with what I have.

After

Before

The first thing I did was to update the existing panels by adding a 5” decorative tape on the leading edge of each. The tigers worked perfectly with the Kravet panel fabric and gave the windows that WOW factor. The cornice layout was tricky but we were able to fit four full tigers in by using the return to the wall. This window treatment set the tone for this room and later for the entire first floor.

Wayne Basement Renovation

This young family needed more space in their traditional Cape style home and going up was not in the budget so they decided to go down into their dark, completely unfinished basement. This new space, although not without challenges; electrical boxes, an old oil tank, sump pumps, HVAC, sewer pipes, and low ceilings, gave them a great new area to entertain friends and family.

Beautifully blue

We framed out the beams and added baseboard heat.
Installing a French Door in place of a solid one makes the basement feel more like part of the rest of the house.
A well lit staircase is a great way to highlight the entrance to your new space.
Pocket doors with glass are another way to add separation without impeding light.
Arts and crafts area.
The new floor plan gives an overall open feeling to the space while still allowing for designated areas like laundry, storage, utilities, child play areas, as well as adult play areas.

Rosemont Re-Design

This project began with my good friend and fellow Drexel grad Cindy Allan.  Our clients beautiful oriental carpet  was the generator for the decor of the room.  Because the carpet was so ornate, we had to make careful color and furniture selections to compliment it.  This client also had a few family heirlooms like her mothers china cabinet, a small dresser, and an antique Queen Anne style chair that were to be incorporated into the new Living Room Design. The desk got a new look with an upholstered back done in a beautiful chinoiserie fabric, the dresser was transformed into a colorful dry bar, and the antique chair was recovered in Brunschwig & Fils, Les Touches.

Rather than replacing the existing sofas we had them reworked, resized, and reupholstered in an extremely durable and washable Perennials fabric.  The idea of having the sofas reworked was not only to make them look more modern but also to make them  completely different from one another.  This was accomplished by skirting one of the sofas and placing a detailed tape along the bottom. The second sofa was then floated in the floor plan and reupholstered without a skirt showing off its legs and lifting it up off of the carpet.

A colorful mountain landscape was placed over the sofa to accentuate many of the jewel tones in the room.  Emerald Green taken from the painting was carried throughout the room by installing two upholstered and framed silk panels to the walls behind the new Etageres.  The Etageres framed the clients large picture window and were stylized with a mixture of new and old blue and white pieces.  The layering of bold and soft jewel tones throughout this living room brightened and updated the space.